/Commercieel Management
Commercieel Management2023-02-16T13:34:28+01:00

Commercieel Management

Intercity Real Estate Management zorgt voor de optimale verhuurstrategie van uw Vastgoedbelegging. In overleg met u zetten wij een duidelijke verhuurstrategie uit, waarbij de keuze kan zijn of er single- of multi-tenant verhuur plaatsvindt. Wij zorgen voor de positionering en branding van het pand en stemmen de huurvoorwaarden, huurprijzen, contracttermijnen en vervaldata hiermee af. Per object maken wij een selectie van in te schakelen makelaars en digitale media. Tijdens het verhuurproces houden wij voortdurend toezicht op de voortgang. Daarbij begeleiden wij de verhurende makelaar(s), voeren huuronderhandelingen en maken duidelijke afspraken over de huurvoorwaarden. Wij stellen daarbij ook de huurovereenkomst en andere contractstukken op, of beoordelen deze als deze door de makelaar zijn opgesteld.

Op basis van de gekozen verhuurstrategie verzorgen wij de verhuur en oplevering van de verhuurde ruimtes. Intercity Real Estate Management begeleidt verhurende makelaar(s), voeren huuronderhandelingen en maken duidelijke afspraken over de huurvoorwaarden. Desgewenst stellen onze juristen ook de huurovereenkomst en andere contractstukken voor u op.

Servicekosten Management

Naast de drie pijlers, Commercieel, Technisch en Financieel Management, heeft het Servicekosten Management een belangrijke rol. Het Servicekosten Management is gericht op het beheersbaar maken van het servicekosten niveau door middel van analyse van de dienstverlening in de Vastgoedobjecten ten behoeve van de huurders. Hierbij wordt beoordeeld op de juiste verhouding tussen het dienstverleningsniveau en de daarmee samenhangende kosten. Door het beheersen van het servicekosten niveau wordt de verhuurbaarheid van het Vastgoed bevorderd.

In de praktijk is gebleken dat onze Servicekosten Manager aanzienlijke besparingen weet te realiseren, tot grote tevredenheid van onze opdrachtgevers en huurders. De Vastgoedobjecten kunnen in de huidige markt beter verhuurd worden wanneer de servicekosten zich op een aanvaardbaar niveau bevinden. In geval van leegstand is het voor de eigenaar – die deze kosten in dat geval betaald – interessant om de servicekosten zo laag mogelijk te houden.

Onze vorm van dienstverlening is interessant omdat portefeuilles vaak beheerd worden door organisaties die gehonoreerd worden op basis van een percentage over het theoretische huurniveau. Hierdoor bestaat er een belang voor de beheerder om de servicekosten op te laten lopen, omdat zij daar ook een vast percentage over vergoed krijgen. Als de hoogte van de servicekosten vervolgens de verhuur belemmert, dan heeft de beheerder hier dus vaak geen last van. Daarnaast krijgt de beheerder ook voor de servicekosten over leegstand nog zijn vergoeding, omdat de eigenaar de servicekosten voor eigen rekening moet nemen. In ons model worden wij gehonoreerd over de gerealiseerde huuropbrengsten. Het is daarom ook in het belang van Intercity Real Estate Management dat het niveau van de servicekosten marktconform blijft.

Wat anderen over ons zeggen

De verhuur moest echt naar een hoger niveau. Helaas kwam het er maar niet van. Heel fijn dat wij alsnog snel een strategie hadden en ook successen boekten.

Slimme verhuurstrategie?

Neem vandaag nog contact op met ons
Voor alle vragen over Asset Management staan wij u graag te woord.
U kunt ons bereiken via onderstaande contactgegevens:
Bep van de Molen
Laurens Boelhouwer
Joost Wijtman

Tel. 088 0038 400

Hoger rendement

ADVIES OP MAAT

Goed management betekent een hoger rendement

Elk vastgoedobject biedt kansen, maar dan moet u wel de kansen herkennen. Wilt u weten welke kansen wij zien voor uw vastgoedobject of portefeuille, dan kan dat geheel vrijblijvend.
ADVIES OP MAAT