//Historie
Historie2020-09-30T15:29:41+02:00

Historie

Op 2 december 1999 is Intercity Management B.V. opgericht als Nederlandse deelneming van een Zweedse beursgenoteerde onderneming in vastgoedbeleggingen. Intercity vestigde zich op Schiphol en functioneerde als houdster- en beheersmaatschappij voor vastgoedondernemingen in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk.

In 2002 besloot de Zweedse directie alle deelnemingen en het vastgoed te verkopen. Dit leidde tot een management buy-out door de directie van Intercity en een aantal particuliere beleggers. Mede hierdoor kreeg Intercity de mogelijkheid nieuwe cliënten te werven. Wij hielden een deel van het Zweedse vastgoed in beheer en breidden het beheer voor nieuwe cliënten verder uit.

Doordat de band met de voormalig aandeelhouders steeds kleiner werd was er geen noodzaak meer om op Schiphol te blijven. Intercity verhuisde naar hun huidige kantoor in Hoofddorp.

Door de jaren heen groeide het personeelsbestand uit van drie naar zestien personeelsleden. Wij verzorgen het volledige beheer en Asset Management van Nederlandse vastgoedbeleggingen. Hiernaast zijn wij verantwoordelijk voor de financiële administratie en financiële verslaggeving van zowel Nederlandse als Duitse vastgoedportefeuilles.

In 2016 besloten wij onze naam en uitstraling aan te passen. Om de branche waarin wij ons bewegen duidelijk weer te geven is gekozen voor Intercity Real Estate Management. Het nieuwe beeldmerk visualiseert de drie belangrijkste pijlers, namelijk Asset Management, Property Management en Accountancy.